Waarom zijn er zulke grote prijsverschillen voor hoekbanken?

zij bestaan niet omdat het ontwerp van een bank enkel een eenvoudig stuk van plastiek is. Het is een gevolg van de basisregels van de fysica: de twee oppervlakken van de bank worden gescheiden door een dunne laag plastic.

De reden waarom dit zo is, is dat het plastic bestand moet zijn tegen een ruw oppervlak - zoals een wegdek - en dit vereist een gelijkmatige dikte, wat betekent dat het alleen zo dik kan zijn als de zijkant van de bank. Waar worden hoekbanken gemaakt? Om het met andere woorden, de prijs die u betaalt voor de bank hangt af van de dikte van het plastic: als het dunner is, betaalt u meer. Dus het idee is: waarom banken hebben vaak zo veel verschillende prijzen, wanneer je alleen een specifieke prijs te kopen in een specifieke locatie? Goed, wanneer een klant een bank wil kopen, zoeken zij één die zij geloven een goede overeenkomst zal zijn. Zo, zouden wij een prijsklasse moeten hebben die hen vertelt hoeveel zij voor hun bank bereid zijn te betalen, en het moet met een prijs worden geprijst van wat zij geloven de prijs van een bepaalde bank in hun bepaalde plaats zou moeten zijn. Als we willen weten hoe dit uit te zoeken, laten we eens kijken naar een paar voorbeelden van dergelijke prijzen. Laten we het geval van een bank die 10.000 gewonnen (het equivalent van US $ 8) kosten in een Ikea-winkel, en dat we nu kunnen kopen voor 500 gewonnen (in Nederland). En dit onderscheidt het sterk van andere producten zoals hoekbank Test. In dit voorbeeld hebben de banken verschillende prijzen. Als we een klant zouden vragen hoeveel ze voor de bank wilde betalen, zou ze ons een prijs kunnen geven die de bank zelf omvat, maar alleen als we in Nederland om een specifieke prijs vragen, met een Ikea in Nederland een goede prijs, dus het is een goed idee om dit in onze prijsklasse op te nemen. Nochtans, als wij een bank aan iemand in een andere plaats verkopen, dan moeten wij weten wat die prijs zal zijn. In dit geval moeten we proberen om die persoon een prijsklasse te geven waarin ze comfortabel kunnen zijn, zonder overbeprijzen. Ik gebruik een hypothetisch voorbeeld, maar in dit geval kunnen we ook vertellen dat de bank kan worden verkocht voor de prijs van het meubilair, met inbegrip van de bank. Bijvoorbeeld: ik kan een aanbod van 1000 gewonnen, zolang de bank wordt verkocht. De verkoper zou kunnen accepteren tegen een prijs van 600 gewonnen, maar ze wil het kopen voor 800 gewonnen. Het verschil is 300 gewonnen en 600 gewonnen is een redelijke prijs om het eens. U de prijzen gebruiken om u te helpen de juiste prijsklasse te bepalen in uw eigen situatie.

Hier zijn de regels voor de prijzen.

Als de prijsklasse kleiner is dan de verwachtingen van de koper en de verkoper bereid is om een hogere prijs aan te bieden om het verschil te dekken, zullen ze het ermee eens zijn.